Otterholt.nl

Wie zijn dat?

Wij zijn drie bevlogen enthousiastelingen die geloven dat mensen samen kunnen leven met otters. Al vele avonden en weekenden waren we samen verkennend, bouwend en testend bezig om de ideale schuilplaats te maken. Door onze verschillende kennis en ervaring hebben we veel geleerd en hebben daardoor een mooi product kunnen maken.


De Rietnymf

Auke Kuiper

Otterdeskundige en eigenaar van het

Life & Nature centrum de Rietnymf.

Na een opleiding Life & Nature Specialist en Faunabeheer voorheen werkzaam bij de muskus- en beverrattenbestrijder heeft hij zijn hart verpand aan de otter. Samen met zijn vrouw geven ze al meer dan 10 jaar natuureducatie en voorlichting over o.a. de otters. Jaarlijks worden er meerdere zieke of weesotters opgevangen bij Auke. Dankzij zijn goede hulp kan het merendeel weer terug worden gezet in de natuur. Auke heeft veel veldervaring en weet exact waar en hoe otters hun jongen veilig verstoppen en hoe ze het terrein gebruiken.

De Rietnymf

Peter Steffens

Van oorsprong vogelaar maar kijken was niet voldoende, hij wilde ook beschermen.

Naast HR manager van een software bedrijf, is hij oprichter van een klein bedrijfje dat de beste en duurzaamste houten nestkasten maakt. Kwaliteit staat voor hem voorop, en vlak daarna klantvriendelijkheid, Toen hij de vogelnestkasten door heel Nederland verkocht, werden er ook kasten voor vleermuizen en boommarters gemaakt met hulp van soortdeskundigen. Inmiddels heeft Peter zeer veel ervaring met timmeren, constructie en materiaal gebruik dat hij bijna alles kan maken waar vele dieren graag in wonen.

http://nestkastbouw.nl

Met dank aan Mark Zekhuis

Naast Peter en Auke is ook Mark Zekhuis betrokken bij de ontwikkeling van de otterholts. Naast advies geeft Mark aan waar de behoefte ontstaat voor het plaatsen van de otterholts. De otterfoto's zijn gemaakt door Mark.© Mark Zekhuis

Interesse

neem contact met ons op info@derietnymf.nl of bel Auke +31630933216 of Peter +31532303303